• Cel mai simplu și aromat desert. Rulada cu dulceață, prăjitura copilăriei 😉

INGREDIENTE:

  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină 4 linguri,
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Apă rece 4 linguri,
  • Sare ½ linguriță,
  • Dulceață de pere cca. 250 g,
  • Nucă măcinată cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Albușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă.
  • Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se ușor, până ce se înglobează în crema de ouă.
  • Crema de ouă se adaugă în albușul bătut și se amestecă ușor până ce se formează un aluat omogen.
  • Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul apoi se pune la copt în cuptorul pre încins, cca. 20 de minute la 200 grade sau până ce trece testul scobitorii.
  • După ce s-a copt, se scoate rulada pe un prosop de bucătărie, se scoate ușor foaia de pergament, apoi se întoarce blatul pe un prosop de bucătărie umezit, se rulează fierbinte și se lasă la răcorit cca. 20 de minute.
  • După ce s-a răcit rulada se începe asamblarea. Se unge foaia cu un strat generos de dulceață, se întinde cu lama unui cuțit ca să se uniformizeze, apoi se preasră nucile măcinate.
  • Se rulează strâns foaia cu folie alimentară, se leagă strâns la capete, apoi se pune la rece cca.  10 minute.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 31 times, 1 visits today)