Pana Cristina Iuliana- Retete

Ruladă necoaptă

  • Ehhe, asta e deja o prăjitură veche, de familie. Așa că și noi am prestat-o 😉 da zic bine noi, nu eu că am fost trei generații la realizarea acestei bunăciuni în familie 😉 Zmeișorii, Mumicea, Rekila nume de cod de pe Bucătăraș 😉 și Nagymama 😉
  • Nu că ar fi greu de realizat, doar că s-a nimerit ca să ne găsim împreună și să facem ceva bun! 😉 P.S. Până și nucile tot așa în familie, TataZmeu la spart, Nagymama la curățat, tot TataZmeu la măcinat și eu tot timpul la pozat! 😉

INGREDIENTE:

Pentru foaie:

  • Nuci măcinate 250 g,
  • Zahăr pudră 250 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Pudră de cacao 1 lingură.

Pentru cremă:

  • Gălbenuș de ou fiert 4 bucăți,
  • Zahăr pudră 150 g,
  • Unt 150 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic.

MOD DE PREPARARE:

  • Nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră, oul și pudra de cacao până se obține un amestec omogen.
  • Pentru cremă: gălbenușurile de ou fierte și răcite se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu untul moale, zahărul pudră și zahărul vanilinat, până se obține o cream omogenă.
  • Pentru ansamblare, aluatulde cacao și nucă se pune pe o foaie de pergament, deasupra altă foiae și se începe presarea, adică rularea aluatului cât să se obțină o foaie subțire și egală. Aici m-au ajutat Zmeișorii 😉 Peste foaia de nucă și cacao, se întinde crema din ou fiert și unt, uniform. Apoi se începe rularea, ușor, ușor 😉 Rulada obținută se pune la rece pentru minim3 ore sau mai bine până a doua zi.
  • Se taie în felii subțiri și se savurează cu drag alături de familie! 😉

 

(Visited 308 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.