• Eeee, zilele trecute, mi-au apărut le meniul zilei de pe Petitchef, aceste minunate rulori. N-am rezistat tentației și le-am prestat repejor.
  • Am contactat și comandat materia primă: dovleceii și zucchinii, de la Tărăncuța din România. Cei mai proaspeți si fragezi! Mulțumesc! 😉
  • Cu brânzeturile jonglați, după cum și ce vă place! Important să echilibrați gustul între dulce și sărat, după gustul fiecăruia! Sunt minunate!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Dovlecel 1 bucată,
  • Zucchini 1 bucată,
  • Brânză de vaci 200 g,
  • Telemea de oi 200 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
  • Mărar proaspăt 4 fire,
  • Ceapă verde sau chives cca. 50 g,
  • Cașcaval ras cca. 200 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional).
  • Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri.
  • Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci, telemeaua rasă, sarea, piperul, mărarul și ceapa tocate mărunt, 2 ouă, într-un vas mai mare, până ce se înglobează toate ingredientele și se obține o cremă omogenă.
  • Pe fiecare felie se așează câte o lingură din crema de brânză, se întinde pe toate suprafața, apoi se rulează, nu foarte strâns, să nu se rupă.
  • Rulourile obținute se pun în picioare într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei de măsline, apoi se presară cașcavalul ras.
  • Celelalte 2 ouă rămase se bat energic și se toarnă peste compoziția din tavă.
  • Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 35 minute la 180 grade, până prind o crustă crocantă și dovleceii s-au gătit.
  • Se lasă în formă să se răcorească bine, apoi se porționează și servește ca atare sau cu adaos de smântână.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 84 times, 1 visits today)