Pana Cristina Iuliana- Retete

Salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide

panacris
Recipe by
cca. 24 ore
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 10 min | Servings: cca. 18 portii

Un desert rapid, cu ce ai prin camara. Da, am constatat ca nu am postat multe retete clasice, precum aceasta. Spor si pofta buna!

INGREDIENTE:

  • Biscuiti populari 300 g,

  • Stafide brune 100 g,

  • Rahat colorat 100 g,

  • Nuca 100 g,

  • Zahar brun 100 g,

  • Pudra de cacao neagra 5 linguri,

  • Unt 100 g sa unt de cocos pentru perioada de post,

  • Lapte 200 ml,

  • Esenta de rom 1 lingurita,

  • Esenta de vanilie 1 lingurita.

MOD DE PREPARARE:

  • Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu.
  • Apoi se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete si stafidele, amestecandu-se pana se inglobeaza toate ingredientele.
  • Biscuitii se rup in bucatele marunte, adaugandu-se nuca macinata si cubuletele de rahat si se amesteca impreuna cu crema de lapte, cacao si unt, pana se absoarbe tot lichidul.
  • Se aromatizeaza cu esenta de rom si vanilie.
  • Pe masa de lucru se aseaza folie alimentara, doua in cazul meu, deoarece am obtinut o compozitie suficienta pentru doua portii de salam de biscuiti. Se pune compozitia pe folie, in forma de salam, apoi se ruleaza strans si se leaga bine la capete. Se lasa la rece, cel mai bine peste noapte.
  • La servire se poate trece salamul prin nuca macinat cu zahar, dar atentie nu va ramane mult timp topping-ul de nuca macinat, va fi resorbit de salam, sau devorat de cunoscatori.
  • Spor si pofta buna!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.