- După o revizie prin frigider, am preparat o salată minunată, cu cea am găsit pe rafturi.
- Numai bună pentru prânz, sau chiar cină în zilele caniculare!
INGREDIENTE:
- Castravete 1 bucată medie,
- Roșii 2 bucăți,
- Ceapă roșie 1 bucată,
- Măsline negre feliate cca. 50 g,
- Măsline verzi cu anșoa cca. 100 g,
- Mozzarella biluțe cca. 150 g,
- Brânză veche de oaie cca. 100 g,
- Ulei de măsline 1 lingură,
- Oțet balsamic 1 linguriță,
- Sare Himalaya 1 linguriță,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Oregano după gust.
MOD DE PREPARARE:
- Castravetele și roșiile se spală, eventual curăță de coajă castravetele pentru cei care au probleme, apoi se taie cubulețe.
- Ceapa roșie se curăță și taie rondele.
- Într-un bol încăpător se pun toate ingredientele: castraveții, roșiile, ceapa, măslinele negre, măslinele cu anșoa, brânza veche de oaie tăiată cubulețe și mozzarella, apoi se asezonează de sare, piper, oregano și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
- Salata se lasă la rece cca. 15 minute cât să se împreuneze gusturile, apoi se servește ca atare sau acompaniată de crutoane.
- Spor și poftă bună!
(Visited 51 times, 1 visits today)
Category: