• După o revizie prin frigider, am preparat o salată minunată, cu cea am găsit pe rafturi.
  • Numai bună pentru prânz, sau chiar cină în zilele caniculare!

INGREDIENTE:

  • Castravete 1 bucată medie,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Măsline negre feliate cca. 50 g,
  • Măsline verzi cu anșoa cca. 100 g,
  • Mozzarella biluțe cca. 150 g,
  • Brânză veche de oaie cca. 100 g,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Oțet balsamic 1 linguriță,
  • Sare Himalaya 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Oregano după gust.

MOD DE PREPARARE:

  • Castravetele și roșiile se spală, eventual curăță de coajă castravetele pentru cei care au probleme, apoi se taie cubulețe.
  • Ceapa roșie se curăță și taie rondele.
  • Într-un bol încăpător se pun toate ingredientele: castraveții, roșiile, ceapa, măslinele negre, măslinele cu anșoa, brânza veche de oaie tăiată cubulețe și mozzarella, apoi se asezonează de sare, piper, oregano și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Salata se lasă la rece cca. 15 minute cât să se împreuneze gusturile, apoi se servește ca atare sau acompaniată de crutoane.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 22 times, 1 visits today)