INGREDIENTE:
- Piept de curcă/an cca. 300 g,
- Sare de mare ½ lingură,
- Foaie de dafin 1 bucată,
- Andive 2 bucăți,
- Maioneză cca. 300 g,
- Lămâie 1 bucată,
- Capere 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Carnea de curcă/an se pune la fiert în cca. 500 ml apă rece, asezonată cu sare și foaie de dafin, cca. 30 minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-a gătit carnea se scoate din lichid și se lasă la răcit, apoi se taie cubulețe.
- Andivele se taie transversal, se scoate miezul, se mărunțesc și se stropesc cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze.
- Într-un vas încăpător se pun bucățelele de carne, andivele mărunțite și maioneza, se amestecă ușor ca să se înglobeze toate ingredientele.
- Salata se asezonează cu capere. Spor și poftă bună!
(Visited 90 times, 1 visits today)
Category: