INGREDIENTE:

  • Piept de curcă/an cca. 300 g,
  • Sare de mare ½ lingură,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Andive 2 bucăți,
  • Maioneză cca. 300 g,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Capere 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea de curcă/an se pune la fiert în cca. 500 ml apă rece, asezonată cu sare și foaie de dafin, cca. 30 minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-a gătit carnea se scoate din lichid și se lasă la răcit, apoi se taie cubulețe.
  • Andivele se taie transversal, se scoate miezul, se mărunțesc și se stropesc cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze.
  • Într-un vas încăpător se pun bucățelele de carne, andivele mărunțite și maioneza, se amestecă ușor ca să se înglobeze toate ingredientele.
  • Salata se asezonează cu capere. Spor și poftă bună!
(Visited 1 times, 1 visits today)