INGREDIENTE:

  • ardei iuți verzi cca. 500 g,
  • țelină rădăcină 1 bucată,
  • hrean rădăcină 1 bucată,
  • zahăr tos 100 g,
  • oțet din vin alb 9 grade 300 ml,
  • lămâie confiată sau citronat 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ardeii iuți se spală, se taie codițele. Țelina și hreanul se curăță, se spală și se lasă în apă rece. Toate ingredientele se taie mărunt, recunosc, m-am folosit de robotul de bucătărie, din dotare, folosind pentru ardei partea cu rindea, iar pentru țelină și hrean partea cu răzătoare,  astfel am terminat repede, și mai ales fără lacrimi și usturime. Legumele tocate se amestecă cu zahărul, oțetul și lămâia confiată, lăsându-se la odihnă până a doua zi. Amestecul de legume, împreună cu zeama lăsată, se pune în borcane sterilizate, ce se căpăcesc, etichetează, ”fotografiază”, în cazul meu. Numai bune ptr zilele de iarnă lângă o ciorbă fierbinte și de ce nu, puse peste o friptură;)
  • Spor și succes!
  • ardei-iuti-a-la-cleme-copy img_0259-copy img_0260-copy img_0262-copy img_0264-copy img_0267-copy img_0268-copy img_0269-copy img_8774-copy
(Visited 42 times, 1 visits today)