• Mno, mai sunt și cei care nu agrează carnea, așa că am încercat să înlocuiesc carnea din faimoasa salată de bouef cu ciupercile pleutorus 😉 Sincer nu s-a simțit diferența! 😉
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • morcovi 4 bucăți,
  • cartofi 4 bucăți,
  • ciuperci pleutorus cca. 300 g,
  • castraveți murați 4 bucăți,

Pentru maioneză

  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 600 ml,
  • muștar 2 linguri,

Pentru ornat:

  • măsline negre,
  • castraveți murați,
  • gogoșari,
  • frunze de pătrunjel.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, necoperit.
  • Morcovii se curăță și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu.
  • Ciupercile curățate, se pun la fiert în apă cu puțină sare cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Î
  • ntre timp se toacă mărunt castraveții și se prepară maioneza.
  • Am probat maioneza rapidă, cu mixerul vertical, în 3 minute aveți maioneza. Vă asigur că e super ușor. Uleiul se pune într-un vas mai înalt, se adaugă ouăle întregi (adică cu albuș cu tot), muștarul și se poziționează mixerul vertical, pe fundul vasului, se începe mixarea, veți observa că maioneza începe să se închege. Ridicați ușor, mixerul până ce se încorporează tot uleiul. Maioneza e gata în maxim 3 minute.
  • După ce s-a fiert morcovii, cartofii și ciupercile, după caz se curăță și se taie cubulețe. Se amestecă legumele cubulețe, se înglobează maioneza după gustul fiecăruia, atenție, se păstrează maioneză și pentru ornat.
  • Se ornează salata după imaginația fiecăruia și se dă la rece cca. 30 de minute înainte de servire.
  • Spor și poftă bună!
  •           
(Visited 136 times, 1 visits today)