Pana Cristina Iuliana- Retete

Salată de bulgur cu roșii, castraveți și pătrunjel

panacris
Recipe by
cca. 30 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 15 min | Servings: cca. 8 portii

O nouă salată răcoritoare pentru zile caniculare! 😉

Iar daca veti comanda on-line (va recomand cu incredere, preturile sunt mai mici decat in magazinele reale!) produse SanoVita, folositi codul promotional panacris si veti primi 15% reducere de fiecare data!” Promotia e inca in vigoare! 

INGREDIENTE:

  • Bulgur SanoVita cca. 250 g,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Sare Himalaya SanoVita 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Lămâie 1-2 bucăți,
  • Castraveți cornichon 5-6 bucăți,
  • Roșii cheryy 200 g,
  • Pătrunjel 1 legătură,
  • Ulei de dovleac SanoVita 2-3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.
  • Între timp se curăță castraveții de coajă și se taie cubulețe. Roșiile cherry se taie în patru, iar pătrunjelul se toacă mărunt.
  • După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se adaugă, uleiul de dovleac, castraveții, roșiile și pătrunjelul, tocate mărunt, și zeama celor două lămâi.
  • Se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă ușor, până ce se încorporează toate ingredientele.
  • Salata obținută se lasă le rece minim 15 minute până la servire.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.