Pana Cristina Iuliana- Retete

Salată de căpșuni, creveți și sparanghel

Avatar photo
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 15 min | Servings: 2

O nouă lună, o nouă provocare în grupul minunat #MisteryBoxChallange, inițiată de Cerasela cu al său blog, http://saffronanddates.blogspot.ro/search/label/provocarea%20cutia%20misterelor.

Luna aceasta gazdă a fost Laura cu al său minunat blog http://laurasweets.ro/2016/05/provocarea-misterioasa-gazda-lunii-florar.html , ce  a propus o listă minunată, întradevăr provocatoare, ciocolată, biscuiți, fursecuri, ouă, smântână, fructe de mare, salate, vin rosu, brânzeturi iar vedeta a fost CĂPȘUNA 😉

Așa că am îmbinat și eu câteva ingrediente, iar nu am reușit să le aduc pe toate într-o singură rețetă. Gata cu vorba să trecem la treabă!

INGREDIENTE:

  • Căpșuni  200 g,
  • Creveți  150 g,
  • Sparanghel alb sau verde conservat 250 g,
  • Ulei de măsline 7 linguri,
  • Oțet din vin 3 linguri,
  • Busuioc verde ½ legătură,
  • Mentă verde 3 fire,
  • Frunză de mangold (spanac verde mai mare) 1 frunză,
  • Muștar 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Zahăr brun 1 linguriță,
  • Ceapă verde sau chives,
  • Zeamă de lămâie,
  • Sare de mare.

MOD DE PREPARARE:

  • Sparanghelul se scoate din borcan, apoi se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.  După ce s-au rumenit puțin, se scoate pe o farfurie și se lasă la răcorit.
  • În uleiul rămas se gătesc creveții curățați, cca. 5 minute pe fiecare parte până prin o culoare ușor rozalie.
  • Între timp se prepară sosul din verdețurile aromate. Frunzele de busuioc, mentă și spanac se toacă mărunt într-un blender, împreună cu  muștarul, oțetul, 3 linguri de ulei de măsline, sarea, piperul măcinat, zahărul și trei căpșuni, până se obține o pastă fină.
  • Sosul  obținut se toarnă peste sparanghelul răcorit și se lasă la marinat cca. 15 minute în frigider.
  • Căpșunile se taie în sferturi, se presară sare și piper, apoi se așează pe un platou, mărinimos pe care se va monta salata. Se adaugă estetic, tijele de sparanghel marinate, creveții, se presară ceapa verde sau chives tocată mărunt, se asezonează de zeamă de lămâie, sare și piper, se orenează cu câteva frunze de busuioc /mentă  și se servește rece, ca atare, fără niciun fel de garnitură.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 83 times, 1 visits today)
Category:

3 Reviews

  1. Laura Din

    Arata minunat! <3 Sunt convinsa ca e gustoasa! :*

    Star
  2. Maria Udrea

    Yummm, tare buna si apetisanta!

    Star
  3. Avatar photopanacris

    Multumesc tare mult dragele mele! :-*

    Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.