• O altă variantă a salatei orientale, adaptată după gustul nostru și ce am găsit prin frigider/cămară.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Cartofi albi pentru fiert cca. 1000 g,
  • Ouă de găină 4 bucăți,
  • Ouă de prepeliță 10 bucăți,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • Gogoșari dulci acrișori cca. 200 g,
  • Castravete proaspăt 1 bucată mărișoară,
  • Măsline verzi umplute cu anșoa cca. 200 g,
  • Măsline negre feliate cca. 100 g,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Oțet din vin 1-2 linguri,
  • Țelină apio cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece.
  • Ouăle se pun la fiert într-un vas încăpător,  în apă rece cât să le acopere, cu o limngură de sare, 7 minute, ca să fie ferme la tăiere.
  • Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă.
  • Cartofii se taie cubulețele, ouăle rondele, iar cele de prepeliță se lasă întregi.
  • În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, gogoșarii murați, tăiați Julien, castravetele tăiat cubulețe, țelina apio mărunțită, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Se asezonează salata de sare, piper, ulei de măsline și puțin oțet, după gustul fiecăruia, amestecându-se ușor până ce se încorporează toate ingredientele.
  • Salata se servește după ce a fost ușor răcită la frigider, minim 2 ore!!!!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 23 times, 1 visits today)