O salata satioasa si gustoasa! Se poate servi simpla sau alaturi de un preparat din carne.

INGREDIENTE:

  • ciuperci pleurotus cca. 300 g,
  • usturoi 3-4 catei,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde 1 legatura.
  • Iaurt  grecesc 125 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ciupercile se curata si se taie bucati mai mici și se lasa la fiert la foc mediu, semicoperit cca. 15 minute, in cca. 1000 ml apa rece, asezonata cu sare.
  • Apoi se strecoara de apa si se lasa la racit.
  • Intre timp se curata si toaca marunt patrunjelul si usturoiul, și se adauga in iaurt, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza toate ingredientele.
  • Sosul obtinut se rastoarna peste ciupercile racite, amestecandu-se usor.
  • Se asezoneaza de sare si piper si se la la rece minim 30 minute pana la servire.
  • Spor si pofta buna!
(Visited 1 times, 1 visits today)