Pana Cristina Iuliana- Retete

Salată de legume cu sos de muștar

  • Zilele trecute m-a ispitit Mitinita, adică Adina cu rețeta această delicioasă https://cartederetete.ro/salata-de-legume-cu-sos-de-mustar/
  • Așa că în weekend m-am pus pe treabă 😉
  • Minunatăăăă,bine că mi-a sugerat să fac două porții 😀 😉 Deja s-au dus câteva borcane, la Zmeișori, la prieteni și degustare! 😉
  • Gata cu vorbăria spor la treabă și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Morcovi 2000 g,
  • Gogoșari 2000 g,
  • Gogonele 2000 g,
  • Ardei kapia 2000 g,
  • Ardei gras 2000 g,
  • Ceapă galbenă 2000 g,
  • Oțet din vin 500 ml,
  • Apă rece 1500 ml,
  • Zahăr tos 500 g,
  • Sare grunjoasă 4 linguri.

Pentru sos:

  • Muștar clasic 800 ml (cca. 2 borcane),
  • Ulei de floarea soarelui 1000 ml.

Pentru conservare:

  • frunze de țelină,
  • fâșii de hrean.

MOD DE PREPARARE:

  • Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉
  • Între timp se pun la fiert într-un vas încăpător apa, oțetul, zahărul și sarea.
  • După ce s-au topit zahărul și sarea se adaugă morcovii rași și se lasă la gătit puțin, cât să fie crocanți, apoi se scot din lichid, se lasă la scurs și răcit.
  • Apoi se adaugă rând pe rând restul legumelor, procesându-se ca și la morcovi, lăsându-se- să se răcească ușor.
  • Între timp se prepară sosul de muștar. Într-un vas încăpător se pune , muștarul și se adaugă uleiul, fir cu fir, ca și la maioneză., amestecându-se ușor, într-un singur sens.
  • Atenție, dacă scăpați mai mult ulei, maioneza de muștar se va îmbrânzi, nu vă panicați să o aruncați, ci mai adăugați un pic de muștar, și amestecați continuu până va deveni omogenă.
  • Sosul de muștar se adaugă peste legumele răcite, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele, apoi se pun în borcane sterilizate.
  • Se completează cu ingredientele pentru conservare, adică frunze de țelină și fâșii de hrean proaspăt, apoi borcanele se închid ermetic.
  • Eu de siguranță le-am pus și la sterilizare caldă, adică la Bain-Marie, într-un vas încăpător pe un strat de ziare sau prosoape de bucătărie, se completează cu apă, până la nivelul capacului și se lasă la sterilizat la foc mic cca. 30-40 de minute după ce începe să fiarbă apa.
  •  Apoi se lasă borcanele să se răcească în vasul cu apă fierbinte până a doua zi.
  • A doua zi se etichetează borcanele și se depozitează la rece.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 55 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.