- Numai bună în zilele de post, cu dezlegare la pește, sau chiar în curele de slăbire.
INGREDIENTE:
- paste din făină de mălai cca. 300 g.,
- sare iodată 5 g.,
- ton în suc propriu 2 conserve, cca. 200 g,
- ridichi 1 legătură,
- măsline Kalamata feliate cca. 100 g.,
- ceapă verde 3-4 fire,
- usturoi verde 2 fire,
- zeamă de la 1 lămâie,
- ulei de măsline,
- ceapă chivas pentru decor.
MOD DE PREPARARE:
- Se pune la fiert apă rece cu puțină sare iodată, într-un vas de cca. 4000 ml.
- Când clocotește apa se adaugă pastele și se lasă la fiert 10 minute la foc mediu, neacoperit.
- Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline.
- Se adaugă la pastele călduțe, ridichile mărunțite, peștele scurs de zeamă și mărunțit, rondelele de ceapa, usturoi și măsline.
- Se asezonează după gustul fiecăruia cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și ceapă chives 😉
- Se poate servi caldă sau rece 😉
- Vă asigur că e senzațională 😉 Spor și poftă bună!
TIPS-URI
- Nu se adaugă sare la salată, peștele și măslinele sunt suficient de sărate;
- Eventual se poate adugă piper proaspăt măcinat sau puțin chili pentru cei care mânăncă picant.
(Visited 218 times, 1 visits today)
Category: