• Numai bună în zilele de post, cu dezlegare la pește,  sau chiar în curele de slăbire.

INGREDIENTE:

  • paste din făină de mălai cca. 300 g.,
  • sare iodată 5 g.,
  • ton în suc propriu 2 conserve, cca. 200 g,
  • ridichi 1 legătură,
  • măsline Kalamata feliate cca. 100 g.,
  • ceapă verde 3-4 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • zeamă de la 1 lămâie,
  • ulei de măsline,
  • ceapă chivas pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

  • Se pune la fiert apă rece cu puțină sare iodată, într-un vas de cca. 4000 ml.
  • Când clocotește apa se adaugă pastele și se lasă la fiert 10 minute la foc mediu, neacoperit.
  • Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline.
  • Se adaugă la pastele călduțe, ridichile mărunțite, peștele scurs de zeamă și mărunțit, rondelele de ceapa, usturoi și măsline.
  • Se asezonează după gustul fiecăruia cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și ceapă chives 😉
  • Se poate servi caldă sau rece 😉
  • Vă asigur că e senzațională 😉 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

  1. Nu se adaugă sare la salată, peștele și măslinele sunt suficient de sărate;
  2. Eventual se poate adugă piper proaspăt măcinat sau puțin chili pentru cei care mânăncă picant.

(Visited 171 times, 1 visits today)