INGREDIENTE:

  • țelină 1 bucată medie,
  • morcovi 2 bucăți,
  • măr ionatan de Voinesti 2 bucăți,
  • lămâie 1 bucată,
  • piept de pui dezosat cca. 200 g,
  • sare de mare,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • mix de piper ( negru, alb, roșu, coriandru) 1 linguriță,
  • maioneză cca.  100 ml,
  • miez de nucă cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Pieptul de pui se fierbe, întreg, în apă rece, asezonată cu sare, foaia de dafin și piperul la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. După ce s-a fiert, pieptul de pui se taie bucățele mărunte.
  • Țelina, morcovii și merele se curată de coajă și se rad fin. Se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.
  • Puiul se combină cu ingredientele de mai sus,  și miezul de nucă prăjit ușor la cuptor și tăiată grosier, se amestecă ușor și se lasă cca. 10 minute la frigider pentru a se combina aromele.  Se adaugă apoi maioneză și se asezonează de sare și piper, după gustul fiecăruia se ornează cu ceapă verde.
  •  Poftă bună!
(Visited 36 times, 1 visits today)