- O salata de toamna-iarna delicioasa si plina de vitamine, nelispită din casa Zmeilor!
- Dacă tot l-am pus la treabă pe Alin zilele astea ;), am încercat și varianta de sfeclă coaptă. Deobicei o coceam în cuptor!
- Sunt foarte încântată, am scăpat de tavă, foaie de pergament, căldură și miros!
INGREDIENTE
- sfeclă rosie cca. 1000 g,
- hrean 1 bucată,
- sare de mare 1 lingură,
- zahăr brun 1 lingură,
- praf de chimen 1 linguriță,
- oțet din vin cca. 100 ml,
- apă plată cca. 250 ml.
MOD DE PREPARARE RETETA:
- Sfecla se spală și se pune la copt în vasul ceramic al aparatului minunat cu gătire lentă CrockPot, pentru cca. 2 ore, la programul HIGH.
- Se încearcă cu o scobitoare dacă e pătrunsă.
- Se lasă la răcit, se curăță de coajă și apoi se rade pe răzătoarea fină.
- Hreanul se curăță de coajă, se rade fin și se adaugă la sfeclă.
- Se amestecă apa, oțetul, zahărul, praful de chimen și sarea până se dizolvă ingredientele.
- Se adaugă la compoziția de sfeclă și se amestecă până se încorporează toate ingredientele.
- Se pune în borcane și se pune la rece.
- Se poate consuma imediat sau pe parcursul iernii.
(Visited 83 times, 1 visits today)
Category: