Pana Cristina Iuliana- Retete

Salata de sfecla

panacris
Recipe by
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 120 min | Servings: cca. 4 portii

 

  • O salata de toamna-iarna delicioasa si plina de vitamine, nelispită din casa Zmeilor!
  • Dacă tot l-am pus la treabă pe Alin zilele astea ;), am încercat și varianta de sfeclă coaptă. Deobicei o coceam în cuptor!
  • Sunt foarte încântată, am scăpat de tavă, foaie de pergament, căldură și miros!

INGREDIENTE

  • sfeclă rosie cca. 1000 g,
  • hrean 1 bucată,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr brun 1 lingură,
  • praf de chimen 1 linguriță,
  • oțet din vin cca. 100 ml,
  • apă plată cca. 250 ml.

MOD DE PREPARARE RETETA:

  • Sfecla se spală și se pune la copt în vasul ceramic al aparatului minunat cu gătire lentă CrockPot, pentru cca. 2 ore, la programul HIGH.
  • Se încearcă cu o scobitoare dacă e pătrunsă.
  • Se lasă la răcit, se curăță de coajă și apoi se rade pe răzătoarea fină.
  • Hreanul se curăță de coajă, se rade fin și se adaugă la sfeclă.
  • Se amestecă apa, oțetul, zahărul, praful de chimen și sarea până se dizolvă ingredientele.
  • Se adaugă la compoziția de sfeclă și se amestecă până se încorporează toate ingredientele.
  • Se pune în borcane și se pune la rece.
  • Se poate consuma imediat sau pe parcursul iernii.
  •     

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.