• O salată sățioasă, gustoasă, fără carne, doar cu aromă de pește 😀 Zmeișorii, n-au știut că există și urme de pește în acastă salată! Au savurat-o cu stoicism! 😉 Tare bună a fost și în această variantă! 😉
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Cartofi roșii de Covasna cca. 1000 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Ceapă albă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Castravete proaspăt 1 bucată mărișoară,
  • Măsline verzi umplute cu ardei cca. 200 g,
  • Pastă de măsline cu anșoa și capere e la LIDL 1 borcănel cca. 180 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Oțet balsamic 1-2 linguri,
  • Chives/ceapă verde după gust.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece.
  • Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere.
  • Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie bucățele.
  • În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, ardeiul kapia tăiat cubulețe, castraveții tăiați bucățele.
  • Se asezonează totul de sare, piper, ulei de măsline, pasa de măsline și puțin oțet, după gustul fiecăruia, se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.
  • Salata se servește după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!
  • Spor și poftă bună    

 

(Visited 13 times, 1 visits today)