Rocsy Ciobanu, cu al său minunat blog http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro, a acceptat cu drag ca în această lună să fie gazdă a MisteryBoxChallenge, o provocare inițiată de minunată Cerasela Badr El-Din, Cutia Misterelor.
În această luna de iarnă draga de Rocsy, a propus: ”un ingredient pe care il consum des in aceasta perioada si sunt sigura ca este la indemana oricui: ingredientul vedeta sa fie MERELE.
Cutia misterioasa din aceasta luna cuprinde urmatoarele ingrediente: iaurt, oua, foietaj, lapte, branzeturi, radacinoase, salata verde, smantana, nuci si ingredientul vedeta, MERELE.”
Cred că am reușit să obțin notă de trecere și cu această minunată salată 😉
INGREDIENTE:
- Mere ionatan 2 bucăți,
- Sfeclă roșie 2 bucăți medii,
- Mix de fasole conservată ( fasole albă, fasole roșie, năut) 1 conservă cca. 300 g,
- Mix de salată verde cu șuvițe de sfeclă cca. 100 g,
- Oțet din vin 2-3 linguri,
- Sare de mare ½ linguriță,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Ulei de măsline 1 lingură,
- Brânză albastră cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:
- Sfecla se coace în coajă, la cuptor cca. 20 de minute.
- Apoi se curăță și se toacă cubulețe.
- Merele se curăță de coajă, se taie de asemena cubulețe.
- Într-un vas încăpător se adaugă merele, sfecla, mix-ul de fasole, se asezonează de oțet, sare și piper, apoi se adaugă mix-ul de salată verde și brânza tăiată cubulețe.
- Salata se servește ca atare sau acompaniată de crutoane/ bucăți de foietaj copt 😉
- Spor și poftă bună!