Vă aduc o variantă ad-hoc, cu zarzavaturi ce mi-au rămas prin cămară, după marea conservăreală! 😉
INGREDIENTE:
- Varză roșie 2 bucăți medii,
- Sfeclă roșie 4 bucăți medii,
- Castraveți proaspeți cca. 1000 g,
- Gogonele cca. 1000 g,
- Sare pentru murături 3 linguri,
- Otet din vin 300 ml,
- Zahăr brun 3 linguri,
- Semințe de muștar,
- Mărar uscat,
- Piper colorat (negru, roșu, alb, verde , coriandru)
- Boabe de ienupăr, c
- Cuișoare,
- Foi de dafin,
- Ienibahar,
- Hrean 2 bucăți.
MOD DE PREPARARE:
- Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas încăpător;)
- Între timp se pune la fiert oțetul cu sarea și zahărul, după ce s-a topit zahărul se adaugă condimentele și se oprește focul.
- Zeama obținută se adaugă peste legumele feliate, se amestecă ca să se înglobeze și se lasă la odihnă, la rece, până a doua zi.
- Amestecul de legume se pune în borcanele sterilizate, se îndeasă bine, apoi se completează cu lichidul rămas.
- Înainte de a se închide borcanele, se pun câteva fire de hrean curățat și feliat.
- Se căpăcesc și se pun la odihnă până a doua zi;)
- Spor și poftă bună!
(Visited 209 times, 1 visits today)