Vă aduc o variantă ad-hoc, cu zarzavaturi ce mi-au rămas prin cămară, după marea conservăreală! 😉

INGREDIENTE:

  • Varză roșie 2 bucăți medii,
  • Sfeclă roșie 4 bucăți medii,
  • Castraveți proaspeți cca. 1000 g,
  • Gogonele cca. 1000 g,
  • Sare pentru murături 3 linguri,
  • Otet din vin 300 ml,
  • Zahăr brun 3 linguri,
  • Semințe de muștar,
  • Mărar uscat,
  • Piper colorat (negru, roșu, alb, verde , coriandru)
  • Boabe de ienupăr, c
  • Cuișoare,
  • Foi de dafin,
  • Ienibahar,
  • Hrean 2 bucăți.

MOD DE PREPARARE:

  • Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas încăpător;)
  • Între timp se pune la fiert oțetul cu sarea și zahărul, după ce s-a topit zahărul se adaugă condimentele și se oprește focul.
  • Zeama obținută se adaugă peste legumele feliate, se amestecă ca să se înglobeze și se lasă la odihnă, la rece, până a doua zi.
  • Amestecul de legume se pune în borcanele sterilizate, se îndeasă bine, apoi se completează cu lichidul rămas.
  • Înainte de a se închide borcanele, se pun câteva fire de hrean curățat și feliat.
  • Se căpăcesc și se pun la odihnă până a doua zi;)
  • Spor și poftă bună!
(Visited 5 times, 1 visits today)