- O salată tare colorată și interesantă!
- Un amestec de culori și arome, ce îți dau acel sentiment de prospețime în plină iarnă!;)
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE
- cartofi violet 3 bucăți,
- morcovi baby cca. 200 g,
- gogoșari în oțet cca. 4 bucăți,
- castraveți în oțet cca. 4 bucăți,
- măsline verzi umplute cu ardei cca. 100 g,
- ceapă verde 4 fire,
- sare iodată,
- ulei de măsline cca. 3 linguri,
- oțet de orez cca. 3 linguri.
- ton în ulei cca. 300 g.
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor.
- Morcovii baby se pun la fiert separat într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece.
- După ce s-au fiert cartofii și morcovii, se curăță, unde e cazul și se taie grosier, ca și pentru salată de cartofi.
- Ceapa verde curățată se taie rondele.
- Gogoșarii și castraveții conservați se taie bucățele.
- Toate ingredientele se pun într-un vas mai mare, ca să se poată amesteca ușor.
- Apoi se adaugă măslinele verzi umplute cu ardei, sarea, uleiul de măsline și oțetul, apoi se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele.
- Salata se lasă la rece minim 2 ore pentru a se împrieteni gusturile!
- Spor și poftă bună!
(Visited 37 times, 1 visits today)