Pana Cristina Iuliana- Retete

Salata Rogvaiv varianta 2

  • O salată tare colorată și interesantă!
  • Un amestec de culori și arome, ce îți dau acel sentiment de prospețime în plină iarnă!;)
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE

  • cartofi violet 3 bucăți,
  • morcovi baby cca. 200 g,
  • gogoșari în oțet cca. 4 bucăți,
  • castraveți în oțet cca. 4 bucăți,
  • măsline verzi umplute cu ardei cca. 100 g,
  • ceapă verde 4 fire,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline cca. 3 linguri,
  • oțet de orez cca. 3 linguri.
  • ton în ulei cca. 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor.
  • Morcovii baby se pun la fiert separat într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece.
  • După ce s-au fiert cartofii și morcovii, se curăță, unde e cazul și se taie grosier, ca și pentru salată de cartofi.
  • Ceapa verde curățată se taie rondele.
  • Gogoșarii și castraveții conservați se taie bucățele.
  • Toate ingredientele se pun într-un vas mai mare, ca să se poată amesteca ușor.
  • Apoi se adaugă măslinele verzi umplute cu ardei, sarea, uleiul de măsline și oțetul, apoi se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele.
  • Salata se lasă la rece minim 2 ore pentru a se împrieteni gusturile!
  • Spor și poftă bună!

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.