INGREDIENTE

  • varză murată cca. 2000 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ciuperci pleutorus cca. 500 g,
  • morcov 1 bucată,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • miez de nucă cca. 200 g,
  • orez cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • cimbru,
  • mărar uscat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion preparat în casă cca. 500 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Se curăță ceapa, ciupercile, morcovii, mărarul, se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei și apă. Se adaugă orezul curățat și miezul de nucă măcinat, se asezonează de sare piper și boia, apoi se lasă la răcit.
  • Între timp se pregătesc foile de varză. Se pregătesc sarmalele, se umplu cu umplutura de mai sus, se împachetează, apoi se așează în ceaun, se asezonează cu sare, boia, cimbru și mărar uscat, Se adaugă apă cât să acopere sarmalele, se pun la foc, pentru cca. 50 de minute. Spre finalul fierberii se adaugă, bulionul, lăsându-se la fiert cca. 10 minte până se îmbină gusturile.
  • Poftă bună!

 

 

(Visited 22 times, 1 visits today)