Pana Cristina Iuliana- Retete

Scoici cu sos aromat și cus-cus

Avatar photo
Recipe by
cca. 20 minute
Prep: cca. 10 minute | Cook: cca. 10 minute | Servings: 2 porții
  • Sylvia dragă mulțumesc pentru idee! O cină super ușoară și savuroasă!

INGREDIENTE:

  • scoici prefierte 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • țelină rădăicnă cca. 50 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • sare iodată 2 g,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii tocate în bulion cca. 6 linguri,
  • verdeață 2 linguri,
  • vin alb demisec 200 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și țelina tocată mărunt, lăsându-se cca. 2 minute la călit, apoi se adaugă scoicile și vinul, lăsându-se să fiarbă acoperit cca. 5 minute la foc mic.
  • Apoi se adaugă roșiile, lăsându-se la fiert cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu.
  • La final se adaugă usturoiul mărunțit și verdeața.
  • Între timp se pune la fiert cca. 350 ml apă rece cu puțină sare, după ce clocotește, se pune peste cus-cus, lăsându-se la odihnă cca. 10 m minute.
  • Apoi se scurge de restul de apă și se folosește ca și garnitură la amestecul de scoici.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.