- Sylvia dragă mulțumesc pentru idee! O cină super ușoară și savuroasă!
INGREDIENTE:
- scoici prefierte 400 g,
- ceapă galbenă 1 bucată mare,
- țelină rădăicnă cca. 50 g,
- ulei de măsline 2 linguri,
- sare iodată 2 g,
- usturoi 4 căței,
- roșii tocate în bulion cca. 6 linguri,
- verdeață 2 linguri,
- vin alb demisec 200 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și țelina tocată mărunt, lăsându-se cca. 2 minute la călit, apoi se adaugă scoicile și vinul, lăsându-se să fiarbă acoperit cca. 5 minute la foc mic.
- Apoi se adaugă roșiile, lăsându-se la fiert cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu.
- La final se adaugă usturoiul mărunțit și verdeața.
- Între timp se pune la fiert cca. 350 ml apă rece cu puțină sare, după ce clocotește, se pune peste cus-cus, lăsându-se la odihnă cca. 10 m minute.
- Apoi se scurge de restul de apă și se folosește ca și garnitură la amestecul de scoici.
- Spor și poftă bună!
(Visited 103 times, 1 visits today)
Category: