- O pâine dulce și aromată, așa au catalogat-o Zmeișorii! 😉
- Dar a fost tare bună, mai ales cu lăptic fierbinte! 😉
- P.S. TataZmeu ar fi savurat-o cu vin fiert! 😉 Data viitoare! 😀 :)))
INGREDIENTE:
- Iaurt 300 ml,
- Ouă 3 bucăți,
- Albuș de ou 3 bucăți,
- Sare de mare ½ linguriță,
- Zahăr tos cca. 200 g,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Praf de copt 1 plic,
- Făină alba de grâu cca. 300 g,
- Ulei de floarea soarelui cca. 200 ml.
- Cremă de biscuiți spekulatius de la LIDL (creamă de biscuit cu alune și aroma de scorțișoară) cca 100 g,
- Alune de pădure cca. 100 g,
- Ciocolată albă cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:
- Într-un bol încăpător se toarnă iaurtul, se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o cremă spumoasă, omogenă.
- Apoi se adaugă uleiul și crema de biscuit, împreună cu ingredientele uscate, făina și praful de copt, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat lejer, ca de chec, ce se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau după caz, puțin ulei/unt și făină.
- Peste aluat se presară alunele mărunțite, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade.
- După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se rade ciocolata albă, peste prăjitura fierbinte.
- Apoi se porționează după gustul fiecăruia, eu am preferat-o sub formă de semilune, amintiri din copilărie.
- Spor și poftă bună!
(Visited 77 times, 1 visits today)