Pana Cristina Iuliana- Retete

Semilune cu iaurt și aromă de spekulatius

  • O pâine dulce și aromată, așa au catalogat-o Zmeișorii! 😉
  • Dar a fost tare bună, mai ales cu lăptic fierbinte! 😉
  • P.S. TataZmeu ar fi savurat-o cu vin fiert! 😉 Data viitoare! 😀 :)))

INGREDIENTE:

  • Iaurt 300 ml,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Albuș de ou 3 bucăți,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Zahăr tos cca. 200 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Făină alba de grâu cca. 300 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 200 ml.
  • Cremă de biscuiți spekulatius de la LIDL (creamă de biscuit cu alune și aroma de scorțișoară) cca 100 g,
  • Alune de pădure cca. 100 g,
  • Ciocolată albă cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un bol încăpător se toarnă iaurtul,  se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o cremă spumoasă, omogenă.
  • Apoi se adaugă uleiul și crema de biscuit, împreună cu ingredientele uscate, făina și praful de copt, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat lejer, ca de chec, ce se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau după caz, puțin ulei/unt și făină.
  • Peste aluat se presară alunele mărunțite, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade.
  • După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se rade ciocolata albă, peste prăjitura fierbinte.
  • Apoi se porționează după gustul fiecăruia, eu am preferat-o sub formă de semilune, amintiri din copilărie.
  • Spor și poftă bună!
  •   
(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.