Pana Cristina Iuliana- Retete

Sirop din caise

panacris
Recipe by
cca. 65 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 6 portii
  • Un sirop super aromat pentru zilele călduroase dar și pentru prăjituri.
  • Simplu și gustos!

 

INGREDIENTE

  • caise coapte bine, curățate de sâmburi 1250 g,
  • apă rece 1250 g,
  • zeama de la 1 lămâie,
  • zahăr tos 1000 g.

 

MOD DE PREPARARE:

  • Caisele coapte, curățate și fără sâmburi, se pun la fiert cu apă și zeama de lămâie, la foc mediu, până ce se obține un suc mai gros.
  • Zeama obținută se strecoară prin tifon sau o sită de inox foarte fină într-un alt vas cu fundul triplu.
  • Apoi se pune la foc mediu, împreună cu zahărul, lasându-se la fiert la foc mic, cca. 30 de minute, până ce se obține consistența dorită penru sirop.
  • Se pune fierbinte în sticle sterilizate, se închid ermetic, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi, când se depozitează în cămară.
  • Se servește cu apă minerală sau plată, sau se adaugă peste înghețată!
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.