- Un sirop super aromat pentru zilele călduroase dar și pentru prăjituri.
- Simplu și gustos!
INGREDIENTE
- caise coapte bine, curățate de sâmburi 1250 g,
- apă rece 1250 g,
- zeama de la 1 lămâie,
- zahăr tos 1000 g.
MOD DE PREPARARE:
- Caisele coapte, curățate și fără sâmburi, se pun la fiert cu apă și zeama de lămâie, la foc mediu, până ce se obține un suc mai gros.
- Zeama obținută se strecoară prin tifon sau o sită de inox foarte fină într-un alt vas cu fundul triplu.
- Apoi se pune la foc mediu, împreună cu zahărul, lasându-se la fiert la foc mic, cca. 30 de minute, până ce se obține consistența dorită penru sirop.
- Se pune fierbinte în sticle sterilizate, se închid ermetic, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi, când se depozitează în cămară.
- Se servește cu apă minerală sau plată, sau se adaugă peste înghețată!
- Spor și poftă bună!
(Visited 101 times, 1 visits today)
Category: