Deja e al treila an de când prepar acest fel de sirop, și încă nu v-am adus rețeta! Mon, acum a cam trecut vremea salcâmului, dar salvați rețeta pentru luna mai a anului care vine! Salcâmul de mai e cel mai aromat! 😉
Vă asigur că are o aromă deosebită.
Acest preparat este un tonic al sistemului nervos.
INGREDIENTE:
- flori proaspete de salcâm cca. 2000 g,
- apă rece cca. 2000 ml, cât să le acopere,
- zahăr tos 1500 g,
- lămâie 2 bucăți ( sau 2 pliculețe de sare de lămâie),
- zahăr vanilinat bourbon 2 pliculețe sau un baton de vanilie.
MOD DE PREPARARE :
- Florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii, se pun la fiert în apă clocotită, într-un vas foarte curat, eventual de inox.
- După 20 de minute, se ia oprește focul şi se lasă fiertura la macerat până a doua zi.
- Separat, într-un vas, se strecoară fiertura, se adaugă zahărul, sucul de lămâie şi vanilia.
- Vreme de 20 minute, siropul trebuie să fiarbă la foc mare şi se îndepărtează toată spuma, care se formează în timpul fierberii.
- Siropul mai rămâne să fiarbă la foc mic, până când scade la jumătate.
- Siropul se toarnă cald în sticle sterilizate, se închid ermetic, lăsîndu-se la dunst cald până a doua zi.
(Visited 61 times, 1 visits today)