Pana Cristina Iuliana- Retete

Sirop din flori de salcâm

panacris
Recipe by
cca. 120 min
Prep: cca. 80 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 6 portii

Deja e al treila an  de când prepar acest fel de sirop, și încă nu v-am adus rețeta! Mon, acum a cam trecut vremea salcâmului, dar salvați rețeta pentru luna mai a anului care vine! Salcâmul de mai e cel mai aromat! 😉

Vă asigur că are o aromă deosebită.

Acest preparat este un tonic al sistemului nervos.

INGREDIENTE:

  • flori proaspete de salcâm cca. 2000 g,
  • apă rece cca. 2000 ml, cât să le acopere,
  • zahăr tos 1500 g,
  • lămâie 2 bucăți ( sau 2 pliculețe de sare de lămâie),
  • zahăr vanilinat bourbon 2 pliculețe sau un baton de vanilie.

MOD DE PREPARARE :

  • Florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii, se pun la fiert în apă clocotită, într-un vas foarte curat, eventual de inox.
  • După 20 de minute, se ia oprește focul şi se lasă fiertura la macerat până a doua zi.
  • Separat, într-un vas, se strecoară fiertura, se adaugă zahărul, sucul de lămâie şi vanilia.
  • Vreme de 20 minute, siropul trebuie să fiarbă la foc mare şi se îndepărtează toată spuma, care se formează în timpul fierberii.
  • Siropul mai rămâne să fiarbă la foc mic, până când scade la jumătate.
  • Siropul se toarnă cald în sticle sterilizate, se închid ermetic, lăsîndu-se la dunst cald până a doua zi.

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.