• Un sirop tare bunuț și simplu de preparat.

INGREDIENTE:

  • Mure 1000 g,
  • Apă rece 1000 ml,
  • Zahăr tos 1000 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Murele se zdrobesc bine şi se pun le fiert cu apă cca. 15 minute.
  • După ce s-au fiert se strecoară prin sită/strecurătoare fină, ca să numai rămână niciun sâmbure.
  • Se pun din nou la fiert împreună cu zahărul, se lasă la foc mic cca. 30 de minute.
  • Siropul obţinut se strecoară în sticle, care au fost în prealabil spalate şi uscate în cuptorul încins.
  • Sticlele cu sirop se învelesc într-o pătură şi se lasă până a doua zi, la cald.
  • Apoi se depozitează în cămară.
  • Spor și poftă bună!
  •  
(Visited 6 times, 1 visits today)