Pana Cristina Iuliana- Retete

Slanina cu boia fiarta in moare

panacris
Recipe by
cca. 85 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 60 min | Servings: cca. 8 portii

Preparata acasa, simplu si gustoasa!

INGREDIENTE:

  • slanina subtire de pe pulpa din spate a lui Ghiță :D,
  • moare (zeama de varza) cca. 2000 ml,
  • usturoi cca. 6 catei,
  • mix de piper ( rosu, alb, verde, negru si coriandru) 1 lingura,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • boia de ardei dulce cca. 50 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti.
  • Apoi se scoate din zeama, se lasa la scurs si racit cca. 30 minute, apoi se presara boia de ardei dulce sau iute, dupa preferinta fiecaruia si se lasa la rece.
  • Se servesta cu paine de casa, alaturi de usturoi sau ceapa, dupa gustul fiecaruia.
  • Spor si pofta buna!

One Review

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.