Pana Cristina Iuliana- Retete

Somon cu legume în papillote

Avatar photo
Recipe by
cca. 40 minute
Prep: cca. 10 minute | Cook: cca. 30 minute | Servings: 2 porții
  • De ceva vreme mă tot bântuie papillotele ăsta! Acum că s-a întamplat un accident (viscolul de săptămâna trecută!) și a cazut curentul la țară vreo 2 zile, s-au cam dezghețat multe în congelator, așa că vrând nevrând a trebuit să execut somonul. L-am împrietenit și cu ceva legume. A ieșit super bun! J

INGREDIENTE:

  • Somon cca. 300 g,
  • Praz cca. 5-6 felii,
  • Gogoșar cca. 5-6 felii,
  • Morcovi cca. 5-6 felii,
  • Brocoli cca. 4-5 buchețele,
  • Conopidă cca. 4-5 buchețele,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Rozmarin uscat 1 linguriță,
  • Foaie de copt 1 bucată.

MOD DE PREPARARE:

  • Somonul se curăță de solzi, dacă mai are, apoi se unge cu ulei de măsline și se așează pe foaia de copt.
  • Legumele curățate și feliate se așează pe lângă bucata de somon.
  • Se asezonează de sare, piper și rozmarin, apoi se împachetează peștele ca și un cadou, pentru siguranță am folosit și o sfoară din siliocon, specială pentru gătit.
  • Se pune pachețelul la copt în cuptorul preîncins, la gătit cca. 15 minute la 200 grade. Apoi încă 15 minute, descoperit cca. 10 minute la 20 grade.
  • Este delicios și mai ales sănătos! Spor și poftă bună!

(Visited 10 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.