- De ceva vreme mă tot bântuie papillotele ăsta! Acum că s-a întamplat un accident (viscolul de săptămâna trecută!) și a cazut curentul la țară vreo 2 zile, s-au cam dezghețat multe în congelator, așa că vrând nevrând a trebuit să execut somonul. L-am împrietenit și cu ceva legume. A ieșit super bun! J
INGREDIENTE:
- Somon cca. 300 g,
- Praz cca. 5-6 felii,
- Gogoșar cca. 5-6 felii,
- Morcovi cca. 5-6 felii,
- Brocoli cca. 4-5 buchețele,
- Conopidă cca. 4-5 buchețele,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Rozmarin uscat 1 linguriță,
- Foaie de copt 1 bucată.
MOD DE PREPARARE:
- Somonul se curăță de solzi, dacă mai are, apoi se unge cu ulei de măsline și se așează pe foaia de copt.
- Legumele curățate și feliate se așează pe lângă bucata de somon.
- Se asezonează de sare, piper și rozmarin, apoi se împachetează peștele ca și un cadou, pentru siguranță am folosit și o sfoară din siliocon, specială pentru gătit.
- Se pune pachețelul la copt în cuptorul preîncins, la gătit cca. 15 minute la 200 grade. Apoi încă 15 minute, descoperit cca. 10 minute la 20 grade.
- Este delicios și mai ales sănătos! Spor și poftă bună!
(Visited 12 times, 1 visits today)