Un dulce al copilăriei, ce l-am descoperit la maturitate, în bucătăria soacrei mele. Probabil că denumirea de ”Șoricei”, li se trage de la codița ciorchinelui, ce rămâne în afara preparatului!;)
INGREDIENTE:
- flori de salcâm cca. 15-20 de ciorchine,
- ouă 2 bucăți,
- lapte/ apă minerală cca. 400 ml,
- sare de mare 1 praf,
- zahăr brun cca. 50 g,
- zahăr vanilinat 1 plic,
- coajă de lămâie,
- făină cât cuprinde, pentru aobține un aluat mai gors decât cel de clătite,
- ulei de palmier/ rapiță/floarea soarelui pentru prăjit cca. 300 ml.
- Se prepară un aluat fluid din ouă, lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină.
- Trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite.
- Ciorchinele de salcâm se scufundă, în amestecul de mai sus, apoi se scote și se pune la prăjit în ulei, fierbinte.
- Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți.
- După ce s-a rumenit, se scoate, pe un șervet absorbant, se pudrează din belșug cu zahăr pudră vanilinat și se savurează ca atare sau cu dulceață, după gustul fiecăruia.
- Poftă bună!
(Visited 571 times, 1 visits today)
Category: