Pana Cristina Iuliana- Retete

”Șoricei” aromați din flori de salcâm

panacris
Recipe by
cca. 30 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 12 porții

Un dulce al copilăriei, ce l-am descoperit la maturitate, în bucătăria soacrei mele. Probabil că denumirea de ”Șoricei”, li se trage de la codița ciorchinelui, ce rămâne în afara preparatului!;)

INGREDIENTE:

  • flori de salcâm cca. 15-20 de ciorchine,
  • ouă 2 bucăți,
  • lapte/ apă minerală cca. 400 ml,
  • sare de mare 1 praf,
  • zahăr brun cca. 50 g,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • făină cât cuprinde, pentru aobține un aluat mai gors decât cel de clătite,
  • ulei de palmier/ rapiță/floarea soarelui pentru prăjit cca. 300 ml.
MOD DE PREPARARE:
  • Se prepară un aluat fluid din ouă, lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină.
  • Trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite.
  •  
  • Ciorchinele de salcâm se scufundă, în amestecul de mai sus, apoi se scote și se pune la prăjit în ulei, fierbinte.
  • Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți.
  • După ce s-a rumenit, se scoate, pe un șervet absorbant, se pudrează din belșug cu zahăr pudră vanilinat și se savurează ca atare sau cu dulceață, după gustul fiecăruia.
  • Poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.