- Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!
 
INGREDIENTE:
- Creveți 200 g,
 - Ceapă galbenă 1 bucată,
 - Ceapă verde 3 fire,
 - Praz, partea albă cca. 100 g,
 - Ardei kapia copt 1 bucată,
 - Usturoi 4 căței,
 - Ulei de măsline 2 linguri,
 - Vin alb demisec 250 ml,
 - Sare de mare 1 lingură,
 - Pătrunjel verde ½ legătură,
 - Busuioc proaspăt 2-3 fire,
 - Spaghete nr. 5 Barilla 250 g.
 
MOD DE PREPARARE:
- Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați.
 - Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se taie rondele și se pune la călit în ulei la foc mediu, cca. 5 minute împreună cu ardeiul copt, curățat și mărunțit.
 - Se adaugă creveții, se asezonează de sare, se adaugă vinul și se lasă la gătit, cca. 10 minute la foc rapid, neacoperit.
 - La final se adaugă usturoiul tocat mărunt, pătrunjelul și busuiocul proaspăt mărunțit, lăsându-se la gătit încă vreo 3 minute.
 - Spaghetele se pregătesc conform instrucțiunilor de pa ambalaj.
 - Se fierb în apă clocotită, sărată cca. 8 minute.
 - Spaghetele se strecoară și se amestecă cu creveții aromatizați.
 - Spor și poftă bună!
 
(Visited 35 times, 1 visits today)
				Category: 










 
 
 
 
 
 
 
 
 
 