• Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Creveți 200 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Praz, partea albă cca. 100 g,
  • Ardei kapia copt 1 bucată,
  • Usturoi 4 căței,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec 250 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Pătrunjel verde ½ legătură,
  • Busuioc proaspăt 2-3 fire,
  • Spaghete nr. 5 Barilla 250 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați.
  • Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se taie rondele și se pune la călit în ulei la foc mediu, cca. 5 minute împreună cu ardeiul copt, curățat și mărunțit.
  • Se adaugă creveții, se asezonează de sare, se adaugă vinul și se lasă la gătit, cca. 10 minute la foc rapid, neacoperit.
  • La final se adaugă usturoiul tocat mărunt, pătrunjelul și busuiocul proaspăt mărunțit, lăsându-se la gătit încă vreo 3 minute.
  • Spaghetele se pregătesc conform instrucțiunilor de pa ambalaj.
  • Se fierb în apă clocotită, sărată cca. 8 minute.
  • Spaghetele se strecoară și se amestecă cu creveții aromatizați.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 16 times, 1 visits today)