- Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Creveți 200 g,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ceapă verde 3 fire,
- Praz, partea albă cca. 100 g,
- Ardei kapia copt 1 bucată,
- Usturoi 4 căței,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Vin alb demisec 250 ml,
- Sare de mare 1 lingură,
- Pătrunjel verde ½ legătură,
- Busuioc proaspăt 2-3 fire,
- Spaghete nr. 5 Barilla 250 g.
MOD DE PREPARARE:
- Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați.
- Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se taie rondele și se pune la călit în ulei la foc mediu, cca. 5 minute împreună cu ardeiul copt, curățat și mărunțit.
- Se adaugă creveții, se asezonează de sare, se adaugă vinul și se lasă la gătit, cca. 10 minute la foc rapid, neacoperit.
- La final se adaugă usturoiul tocat mărunt, pătrunjelul și busuiocul proaspăt mărunțit, lăsându-se la gătit încă vreo 3 minute.
- Spaghetele se pregătesc conform instrucțiunilor de pa ambalaj.
- Se fierb în apă clocotită, sărată cca. 8 minute.
- Spaghetele se strecoară și se amestecă cu creveții aromatizați.
- Spor și poftă bună!
(Visited 29 times, 1 visits today)
Category: