• Eduard, Zmeul mijlociu m-a provocat. 😉 Zice: dacă vrei să mănânc pește, provoacă-mă cu un șalău sau o știucă, o rețetă, așa mai deosebită 😉 Am auzit eu că știuca și șalăul sunt gustoase. Hmm, am stat un pic pe gânduri și cum TataZmeu a fost la „pescuit” și în plasă a ajuns o știucă frumușică am zis, hai să-i uimesc pe Zmeișori 😉
  • Am analizat eu diverse rețete, dar mi-am adus aminte: am auzit eu…., gândul m-a dus la diversele evenimente, unde în meniu se află celebrul pește însoțit de sos meuniere, mai bine zis sos de unt cu capere și zeamă de lămâie.
  • Am avut o intuiție tare bună! Am trecut testul, le-a plăcut peștele mofturoșilor mei. Așa că vă aduc rețete, asta simplă să-i uimiți pe mofturoșii voștri 😉
  • Gata cu vorba spor la treabă și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Știucă/Șalău 1 bucată de cca. 800 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Rozmarin 2 crenguțe,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Legume congelate (conopidă, broccoli, morcov) cca. 400 g,
  • Pentru sos:
  • Unt 3 linguri,
  • Zeamă de lămâie 3 linguri,
  • Capere marinate 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Știuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi.
  • A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau într-o tavă termorezistentă, se stropește cu ulei de măsline, se adaugă legumele și crenguțele de rozmarin, apoi se pune la gătit în cuptorul rece, la 200 grade cca. 10 minute. După cele 10 minute se întoarce și se mai lasă cam tot 10 minute.
  • Între timp se prepară sosul meuniere: untul rece se pune într-o tigăiță/crăticioară la încălzit, împreună cu caperele, zeama de lămâie și 2-3 linguri de lichid aromatizat din borcanul cu capere marinate.
  • După ce s-au omogenizat se toarnă sosul peste pește și  legume, se mai lasă la gătit cca. 5 minute, apoi se servește fierbinte împreună cu legumele aromatizate.
  • Spor și poftă bună!

 

 

 

(Visited 22 times, 1 visits today)