• Un fel principal tare apreciat în familia noastră, iar eu sunt încântată că Alin, ajutorul din casă, adică CrockPot-ul din dotare își face treaba cu brio, ziua sau noaptea! 😉

INGREDIENTE:

  • Pulpă de porc cca.1000 g,
  • Ciuperci conservate cca. 400 g,
  • Ulei de struguri 2 linguri,
  • Smântână de gătit 200 ml,
  • Vin alb demisec 100 ml,
  • Apă cca. 100 ml,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Amidon din porumb  4-5 linguri,
  • Sare de Hymalaia 1 lingură,
  • Piper negru proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Cimbru uscat 1 linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea de porc se taie bucățele mici, cam cât să iei o bucată fără să te folosești de cuțit.
  • Se setează aparatul de gătit slow, la programul HIGH (aproximativ 100 grade Celsius!) pentru 30 de minute, se pune uleiul de gătit, se adaugă bucățelele de carne, ciupercile scurse de lichid și se lasă la gătit cca. 30 minute, până ce prin o crustă maronie.
  • Apoi se asezonează de sare, piper, boia dulce, cimbru, usturoi și apă, setându-se în continuare la HIGH ptr 60 minute.
  • După ce s-a scurs timpul și carnea e gătită, dacă vi se pare că nu e destul de gătită, mai lăsați la gătit încă 30 de minute, apoi se adaugă sosul de smântână.
  • Pentru sos: smântâna de gătit adusă la temperatura camerei se amestecă cu amidonul și vinul alb demisec și se omogenizează până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se adaugă în fir subțire, amestecându-se continuu peste amestecul de carne și ciuperci, lăsându-se la gătit încă 3 minute pe modulul LOW (aproximativ 50 grade Celsius!)
  • Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță, noi de data asta am optat pentru paste integrale de la Sanovita! 😉 (foarte buneee!)
  • Spor și poftă bună!
(Visited 13 times, 1 visits today)