- Un desert rapid și tare gustos! 😉
INGREDIENTE:
- foi de plăcintă 1 pachet,
- unt 200 g,
- vișine fără sâmburi cca. 500 g (din congelator, compot sau proaspete),
- zahăr pudră vanilinat,
- scorțișoara 2 linguri,
- nucă măcinată,
- migdale fulgi cca. 50 g,
- zahăr brun pentru decor cca. 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
- Untul se topește într-un vas cu fundul dublu sau la BainMarie.
- Între timp vișinile scurse de zeamă, se amestecă cu zahărul pudră vanilinat, nuca măcinată și scorțișoara.
- Se ung câte 4 foi de plăcintă cu unt, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de vișine și se rulează ușor, așezându-se apoi într-o tavă termorezistentă unsă cu unt în prealabil.
- Se procedează la fel cu celelalte foi. Untul rămas se pune peste strudele, apoi se presară fulgi de migdale și zahăr brun.
- Se dau la copt în cuptorul preîncins cca 30 de minute la foc mediu.
- După ce s-au copt se pudrează cu mult zahăr pudră vanilinat și se servește simplu sau cu adaos de sos de vanilie, după gustul fiecăruia.
- Spor și poftă bună!
(Visited 30 times, 1 visits today)