• Un desert rapid și tare gustos! 😉

INGREDIENTE:

  • foi de plăcintă 1 pachet,
  • unt 200 g,
  • vișine fără sâmburi cca. 500 g (din congelator, compot sau proaspete),
  • zahăr pudră vanilinat,
  • scorțișoara 2 linguri,
  • nucă măcinată,
  • migdale fulgi cca. 50 g,
  • zahăr brun pentru decor cca. 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Untul se topește într-un vas cu fundul dublu sau la BainMarie.
  • Între timp vișinile scurse de zeamă, se amestecă cu zahărul pudră vanilinat, nuca măcinată și scorțișoara.
  • Se ung câte 4 foi de plăcintă cu unt, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de vișine și se rulează ușor, așezându-se apoi într-o tavă termorezistentă unsă cu unt în prealabil.
  • Se procedează la fel cu celelalte foi. Untul rămas se pune peste strudele, apoi se presară fulgi de migdale și zahăr brun.
  • Se dau la copt în cuptorul preîncins cca 30 de minute la foc mediu.
  • După ce s-au copt se pudrează cu mult zahăr pudră vanilinat și se servește simplu sau cu adaos de sos de vanilie, după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 4 times, 1 visits today)