INGREDIENTE

  • carne de cocoș ( cap, gât, spate) cca. 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie cca. 100 g,
  • gulie albă 1 felie cca. 100 g,
  • sare de mare,
  • piper boabe,
  • coriandru 1 boabă,

MOD DE PREPARARE:

  • Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala sub presiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute.
  • După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit. Tăițeii se fierb în  apă clocotită cu puțină sare. După ce au fiert, se strecoară și se adaugă la supa de carne. Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă, sau cu legumele și carnea fiartă;)
  • Spor și poftă bună! 😉
(Visited 7 times, 1 visits today)