Pana Cristina Iuliana- Retete

Supă cremă de morcovi

  • Cum vă spuneam zilele trecute, Zmeul cel mic a intrat pe un modul de dietă iar acum testează și ajutoarele din CasaZmeilor! 😉
  • Vă aduc  rețeta clasică, simplă și rețeta de gospodină modernă, ce se ajută cu aparate electrocasnice moderne. 😉
  • Oricum ar fi preparată supa, este plină de caroten!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Morcovi cca. 500 g,
  • Unt  grăsime 65 % 50 g,
  • Apă rece 500 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Parmesan/mozarella cca. 50 g,
  • Semințe de chimen 1/2 linguriță.

MOD DE PREPARARE:

Varianta 1:

  • Morcovii  se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, untul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Se asezonează de sare, piper, apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, până ce se obține textura potrivită gustului vostru. Se servește fierbinte asezonată cu semințe de chimen și parmesan/mozarella rasă. Spor și poftă bună!

Varianta 2:

  • Așa acum revin la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată cu ajutorul lui Arthur ;):blenderul super performant ce pe lângă râșnit, blenduit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!
  • Morcovii  curățați și tăiați bucăți se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, piper, unt, apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată. Se servește fierbinte asezonată cu semințe de chimen și parmesan/mozarella rasă. Spor și poftă bună!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 60 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.