• O supă fină franțuzită, de fapt am creat o combinație între 3 feluri de brânză cremă (de conopidă, de cartofi și de ceapă 😀 )
  • E un starter pentru „retete festive de iarna” 2020-2021 ;)

INGREDIENTE:

  • Conopidă 1 bucată medie cca. 500 g,
  • Cartofi mov Blue Congo cca. 5 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Apă rece cca. 750 ml,
  • Brânză Brie cca. 200 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, împreună cu brânza tăiată bucățele, până ce se obține textura potrivită gustului vostru.
  • Se servește împreună cu crutoane de casă sau simplă cu ulei de măsline și bucățele  de parmesan.
  • Așa acum revin la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!
  • Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la gătit în vasul blender-ului minunat.
  • Se asezonează de sare, piper, ulei, apă, vigita, apoi se setează, blender-ul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.
  • Am devorat-o asezonată cu puțin ulei de măsline și bucățele de parmesan.
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 36 times, 1 visits today)