Eee, e de mult timp pe lista de preparat, probat și degustat! Am găsit sparanghel la ofertă, așa că l-am pus în coșul de cumpărături și apoi m-am pus la treabă! 😉 Dar noh, dacă am slugoaie multe prin bucătăria Zmeilor l-am scos la treabă pe Arthur, blender-ul meseriaș de la Zepter 😉 Da, vouă v-am descris rețeta clasică, cu gătitul legumelor separat, apoi blenduite. Oricum s-ar pregati supa e la fel de gustoasă, spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Sparanghel verde cca. 250 g,
  • Cartofi 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată mare,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Ulei din sâmburi de struguri cca. 50 ml,
  • Apă filtrată/plată cca. 500 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.

Pentru toppimg:

  • Parmesan feliat  solzișori cca. 50 g,
  • Inflorescențe de sparanghel,
  • Frunze de coriandru.

MOD DE PREPARARE:

  • Legumele se curăță, spală și se taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei.
  • Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la foc mediu,
  • După ce legumele s-au fiert se transferă într-un blender, sau se lasă în oală și se mărunțesc cu mixer-ul vertical, până se obține o supă cremă fină.
  • Supa se servește fierbinte, asezonată după gust cu parmesan și frunze de coriandru, și/sau crutoane după gustul fiecăruia.
  • P.S. În cazul meu m-am folosit de varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!
  • Spor și poftă bună! 😉

 

(Visited 26 times, 1 visits today)