- M-am îndrăgostit de ierburi și boia de la Delikat;) Știți că sunt mare, prietenă cu boiaua 😉 și iacă cum am împrietenit, aromele legumelor de vară 😉 „Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale” cu mare drag. Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Roșii de grădină 6 bucăți,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Amestec de legume de vară congelate cca. 600 g (praz, morcov, patrunjel, fasole verde) cca. 500 g,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Piper ½ linguriță,
- Amestec de ierburi și boia de la Delikat ½ plic,
- Paste făinoase din grâu dur Cavatelli cca 300 g.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la călit într-o oală cu ulei de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
- După cele 10 de minute se adaugă legumele de vară, se mai completează cu apă, se asezonează cu amestecul de ierburi și mirodenii cu boia de la Delikat, lasându-se la fiert cca. 20 minute la foc mic, semiacoperit.
- Între timp roșiile se crestează, și se pun pentru cca. 5 minute la fiert în apă sărată, clocotită. Apoi se scot în apă rece, se cojesc se mărunțesc și se adaugă la supă de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute, la foc mediu neacoperit împreună cu pastele Cavatelli.
- Supa se servește fierbinte sau rece, ca atare în zilele de post, și cu un adaos de smântână, după gustul fiecăruia.
- Spor și poftă bună!
(Visited 42 times, 1 visits today)
Category: