Pana Cristina Iuliana- Retete

Supă cu legume de vară și roșii

panacris
Recipe by
cca. 75 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 50 min | Servings: cca. 4 porții
  • M-am îndrăgostit de ierburi și boia de la Delikat;) Știți că sunt mare, prietenă cu boiaua 😉 și iacă cum am împrietenit, aromele legumelor de vară 😉 “Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale” cu mare drag. Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Roșii de grădină 6 bucăți,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Amestec de legume de vară congelate cca. 600 g (praz, morcov, patrunjel, fasole verde) cca. 500 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper ½ linguriță,
  • Amestec de ierburi și boia de la Delikat ½ plic,
  • Paste făinoase din grâu dur Cavatelli cca 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la călit într-o oală cu ulei de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
  • După cele 10 de minute se adaugă legumele de vară, se mai completează cu apă, se asezonează cu amestecul de ierburi și mirodenii cu boia de la Delikat, lasându-se la fiert cca. 20 minute la foc mic, semiacoperit.
  • Între timp roșiile se crestează, și se pun pentru cca. 5 minute la fiert în apă sărată, clocotită. Apoi se scot în apă rece, se cojesc se mărunțesc și se adaugă la supă de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute, la foc mediu neacoperit împreună cu pastele Cavatelli.
  • Supa se servește fierbinte sau rece, ca atare în zilele de post, și cu un adaos de smântână, după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.