• Mnooo, o pasăre micuță, dar tare gustoasă! Principala problem a fost că am primit-o cu pene cu tot:D Am căutat pe Google cum se curăță, că mi-am dat seama că nu se jumulește, așa clasic, ca o galiță din curte.
  • Și daaa, nu se opărește ci se lasă la, rece și vânt minim2 zile, maxim 4 zile, apoi se jumulește la rece 😀
  • La un moment dat, așa am jumulit-o de mai aveam un pic să păstrez pielea cu pene, pentru împăiat! 😀 Eiii, numai asta n-am mai făcut! 😉 Recunosc că am păstrat câteva pene, pentru alte lucrări Panacris 😉

INGREDIENTE:

  • Fazan 1 bucată,
  • Țelină apio 3 fire,
  • Morcovi 3 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 buactă,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac 1 bucată,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Piper boabe mozaic 1 linguriță,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Tăiței de casă cca. 200 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.
  • Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin, CrockPot-ul din dotare, că mai aveam și alte treburi de rezolvat în gospodăria Zmeilor :D, am setat aparatul, pe modulul HIGH, 6 ore.
  • Între timp se  prepară tăițeii de casă, rețeta e aici.
  • După ce s-au fiert toate ingredientele și s-au împreunat gusturile, supa de strecoară într-un vas încăpător, se lasă la fiert, iar când clocotește se adaugă tăițeii de casă și se lasă la fiert cca. 5 minute la foc rapid, apoi se oprește focul și se lasă la odihnă cca. 10 minute.
  • Supa se servește fierbinte presărată cu verdețuri, limpede. Legumele și carnea se servesc într-un bol separat, ca fiecare să savureze ce dorește alături de supa fierbinte!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 15 times, 1 visits today)