• O supă, sau ciorbă dulce,  cum îi mai spun eu, tare bună și sățioasă!

INGREDIENTE:

  • spinări de pui 2 bucăți,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • legume pentru ciorbă (morcovi, fasole verde păstăi, cartofi, țelină, păstărnac, pătrunjel) cca. 450 g,
  • sare de mare 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat 1linguriță,
  • pătrunjel proaspăt 2-3 fire,
  • leuștean proaspăt 2-3 fire,
  • boabe de corinadru 2 bucăți,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • melci 50 g. (paste făinoase),
  • ouă de prepeliță 20 bucăți.

MOD DE PREPARARE:

  • Spinările de pui se pun la fiert în apă rece cu putină sare. După ce au clocotit, se spumează și se adaugă legumele, curățate și tocate mărunt.
  • Se asezonează de sare, coriandru, foaie de dafin și piper, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu.
  • Spre final se adaugă pastele făinoase.
  • Ouăle de prepeliță se sparg și se pun în supa clocotindă, lăsându-se la fiert, cca. 5 minute.
  • Supa se servește fierbinte presărată cu verdeață tocată mărunt și ardei iute după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 13 times, 1 visits today)