- O supă, sau ciorbă dulce, cum îi mai spun eu, tare bună și sățioasă!
INGREDIENTE:
- spinări de pui 2 bucăți,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- legume pentru ciorbă (morcovi, fasole verde păstăi, cartofi, țelină, păstărnac, pătrunjel) cca. 450 g,
- sare de mare 1 lingură,
- piper proaspăt măcinat 1linguriță,
- pătrunjel proaspăt 2-3 fire,
- leuștean proaspăt 2-3 fire,
- boabe de corinadru 2 bucăți,
- foaie de dafin 1 bucată,
- melci 50 g. (paste făinoase),
- ouă de prepeliță 20 bucăți.
MOD DE PREPARARE:
- Spinările de pui se pun la fiert în apă rece cu putină sare. După ce au clocotit, se spumează și se adaugă legumele, curățate și tocate mărunt.
- Se asezonează de sare, coriandru, foaie de dafin și piper, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu.
- Spre final se adaugă pastele făinoase.
- Ouăle de prepeliță se sparg și se pun în supa clocotindă, lăsându-se la fiert, cca. 5 minute.
- Supa se servește fierbinte presărată cu verdeață tocată mărunt și ardei iute după gustul fiecăruia.
- Spor și poftă bună!
(Visited 41 times, 1 visits today)
Category: