• Ce poate fi mai bun toamna pe răcoare decât o supă fierbinte cu găluște.
  • De data asta l-am pus la treabă pe Alin, CrockPot-ul din dotare ca să gătească lent și sănătos. Cea mai bună supă limpede din carne de rață acompaniată de găluște pufoase.

INGREDIENTE:

  • File din piept de rață cca. 350 g,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Păstârnac 1 bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Tijă apio 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Eapă galbenă 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper boabe colorat 1 linguriță,
  • Boabe de ienupăr 1 bucată,
  • Foia de dafin 1 bucată.

Pentru găluște din griș:

  • Ouă de găină 3 bucăți,
  • Griș din grâu cca. 250 g
  • Sare de mare 1 linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Bucățile de file din piept de rață împreună cu legumele curățate, lăsate întregi se pun în vas de ceramic al aparatului de gătit slow de la CrockPot. se adaugă cca. 2500 ml apă rece, sarea și condimentele.
  • Se setează aparatul de gătit slow la programul HIGH pentru 4 ore.
  • După ce s-au gătit carnea și legumele se strecoară zeama, obținută într-o oală mai înaltă și se lasă la clocotit, eventual se mai completează cu apă rece, în funcție de câtă supă dorim să avem.
  • Între timp se prepară găluștele, ouăle se bat energic cu un praf de sare și lingura de ulei. Grișul se toarnă în ploaie și se amestecă până ce se omogenizează, să nu rămână cocoloașe.
  • Găluștele se pun ușor cu lingura în supa clocotită, după ce s-a pus toate găluștele, se dă focul mic și se toarnă puțină apă rece peste fiecare gălușcă, astfel încât să se întoarcă, pe partea cealaltă.
  • Se mai lasă să fiarbă la foc mic, semi acoperit, cca. 10 minute.
  • Supa se servește fierbinte cu verdeață sau ardei iute împreună cu zarzavaturile și carnea fiartă!
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 17 times, 1 visits today)